Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
Meyve ve Sebze Teknolojisinde Özel İşlemlerGIM 5172016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüAlan Seçmeli
Dersin KoordinatörüYrd.Doç.Dr. Banu METİN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı Meyve ve sebzeleri işleme teknolojisi ve muhafaza yöntemleri ile ilgili güncel bilimsel makaleleri anlayıp takip edebilmek
Dersin İçeriğiMeyve ve sebzeleri işleme teknolojisi ve muhafaza yöntemleri
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
ÖÇ1Yüz yüze sınavlar1, 2, 3A
ÖÇ2Ödevin başarılı sunumu1, 2, 3, 14C
Öğretim Yöntemleri:1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 14:Bireysel Çalışma
Ölçme Yöntemleri:A:Sınav (Yazılı Sınav / Test: Doğru-Yanlış Testi, Çoktan Seçmeli Testi, Kısa Cevaplı Test, Eşleştirmeli Test), C:Ödev
Sıra No Konular Ön Hazırlık
1. HaftaMeyve ve sebzeleri bileşimiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 1-119.
2. HaftaMeyve ve sebzelerin işlenmelerinde oluşan başlıca değişimlerDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 198-213.
3. HaftaMeyve ve sebzelerin işlenmesinde uygulanan ön işlemlerDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 4-34.
4. HaftaKonserve üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 368-396, 170-209.
5. HaftaKonserve üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 216-311
6. HaftaReçel üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 441-477.
7. HaftaSalça üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 403-437
8. HaftaAra SınavAra Sınav
9. HaftaMeyve suyu üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 391-447.
10. HaftaMeyve suyu üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 447-529.
11. HaftaMeyve suyu üretim teknolojisiDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 531-675.
12. HaftaMeyve ve sebzelerin soğukta depolanmalarıDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 327-387.
13. HaftaDondurarak ve kurutarak muhafazaDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 2, 37-79, 121-136, 535-550.
14. HaftaKoruyucu bileşiklerle, ışınlarla ve diğer yöntemlerle muhafazaDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 283-315.
15. HaftaMinimal işlenmiş meyve ve sebzelerDers notları ilgili konu başlığı. Cemeroğlu cilt 1, 251-279.
16. HaftaFinal SınavıFinal Sınavı
Kaynaklar
Ders NotuDers notu ve verilecek makaleler
Diğer Kaynaklar1. Cemeroğlu BS. (2013) Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Cilt 1. Bizim Grup Basımevi. 2. Cemeroğlu BS. (2013) Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Cilt 2. Bizim Grup Basımevi.
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
1Ara Sınav 130
2Ödev 120
3Final50
Toplam100
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
1Ders Süresi (Sınav Haftası Dahildir)16.003.0048.0000
2Sınıf Dışı ders Çalışma Süresi16.008.50136.0000
3Ara Sınav1.001.001.0000
4Kısa Sınav0.000.000.0000
5Ödev1.001.001.0000
6Uygulama0.000.000.0000
7Final1.001.001.0000
Toplam İş Yükü187
Toplam İş Yükü / 25 (s)187 / 25
Dersin AKTS Kredisi7

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"