Ders Kodu Yarıyıl T+U+L Saat Haftalık Ders Saati AKTS
İleri Süt Bilimi ve TeknolojisiGIM 6092016 - 2017T : 3+U : 037.5

T : Teori, U : Uygulama, L : Laboratuvar, AKTS : Avrupa Kredi Transfer Sistemi

Ön Koşul DersleriÖn koşul dersi yoktur.
Dersin DiliTürkçe
Dersin SeviyesiLisansüstü
Dersin TürüAlan Seçmeli
Dersin KoordinatörüProf. Dr. Bülent NAZLI
Dersi VerenlerProf. Dr. Bülent NAZLI
Dersin Yardımcıları
Dersin Amacı
Dersin İçeriği
Sıra No Dersin Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
ÖÇ1Öğrenciler, içme sütü üretim ve diğer süt ürünleri üretimi ve teknolojisi hakkında teorik ve uygulamaya dayalı birikim kazanır.1, 2, 3, 8, 10, 16A, C
Öğretim Yöntemleri:1:Anlatım, 2:Soru-Cevap, 3:Tartışma, 8:Grup Çalışması, 10:Beyin Fırtınası, 16:Proje Temelli Öğrenme (Saha çalışması dâhil)
Ölçme Yöntemleri:A:Sınav (Yazılı Sınav / Test: Doğru-Yanlış Testi, Çoktan Seçmeli Testi, Kısa Cevaplı Test, Eşleştirmeli Test), C:Ödev
Sıra No Konular Ön Hazırlık
1. HaftaSütün bileşimi ve özellikleri ile ilgili bilgiler vermek
2. HaftaSütün toplanması ve fabrikaya kabulü, süte uygulanan ön işlemler
3. Haftaİçme sütüteknolojisi
4. HaftaPeynir teknolojisi
5. HaftaTereyağı teknolojisi
6. HaftaYoğurt teknolojisi
7. HaftaKoyulaştırılmış süt teknolojisi
8. HaftaAra SınavAra Sınav
9. HaftaSüt tozu teknolojisi
10. HaftaDondurma teknolojisi
11. HaftaSüt ürünlerinde kullanılan katkılar
12. HaftaSüt ürünleri işletmelerinde hijyen
13. HaftaSüt ürünleri işletmelerinde HACCP
14. HaftaSüt Endüstrisinde Sorunlar
15. HaftaÖdevlerin Değerlendirilmesi
16. HaftaFinal SınavıFinal Sınavı
Kaynaklar
Ders Notu
Diğer Kaynaklar
Sıra No Program Öğrenme Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
PÇ1Doktora düzeyi yeterliliklerine dayalı olarak, gıda bilimi ve uygulamalarına yönelik olarak ileri düzeyde bilgi sahibi olur.X
PÇ2Gıda Mühendisliğinin alt dallarında en son gelişmeleri takip ederek özgün bir araştırma konusunu bağımsız olarak belirleme, tasarlama, uygulama ve sonuçlandırma; bu süreci yönetme becerisi kazanırX
PÇ3Bilimsel ve/veya teknolojik yeni bir yöntem ya da prosesi geliştirerek yeni bir alana uygulayarak kapsamlı bir çalışma yapma becerisi kazanır.X
PÇ4Akademik çalışmalarının çıktılarını saygın akademik ortamlarda yayınlayarak bilim ve teknoloji literatürüne katkıda bulunur.X
PÇ5Gıda biliminde ortaya atılan fikirlerin ve meydana gelen gelişmelerin eleştirel analizini, sentezini ve değerlendirmesini yapar.X
PÇ6Ulusal ve uluslararası ortamlarda daha geniş bilimsel ve sosyal topluluklarla ileri düzeyde yazılı ve sözlü olarak akademik sunum yapma ve tartışabilme becerisi kazanır.X
PÇ7Bilimsel, teknolojik, sosyal ve kültürel gelişmeleri değerlendirme, bilimsel tarafsızlık ve etik sorumluluk bilinciyle topluma aktarma becerisi kazanır.X

Katkı Düzeyi: 1. Çok Düşük 2. Düşük 3. Orta 4. Yüksek 5. Çok Yüksek

Sıra No Yarıyıl İçi Çalışmaları Katkı Yüzdesi
1Ara Sınav 140
2Ödev 110
3Final50
Toplam100
Sıra No Etkinlik Sayısı Süresi (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
1Ders Süresi (Sınav Haftası Dahildir)14.003.0042.0000
2Sınıf Dışı ders Çalışma Süresi14.001.0014.0000
3Ara Sınav1.005.005.0000
4Kısa Sınav0.000.000.0000
5Ödev1.0010.0010.0000
6Uygulama0.000.000.0000
7Final1.0010.0010.0000
Toplam İş Yükü81
Toplam İş Yükü / 25 (s)81 / 25
Dersin AKTS Kredisi3

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"