NEDEN (İZÜTEM)

TÜRKÇE EĞİTİMİ VE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İZÜTEM, Türkçeye dair araştırma ve uygulamalar yapan bir merkezdir.

Doğayla baş başa, gerçek bir kampüste, sıcak ve samimi bir havada yabancı dil olarak Türkçe öğrenmek isteyenleri kucaklayan İZÜTEM, Türkçe öğretmek konusunda iddialıdır.

İZÜTEM’de yılın her döneminde A1, A2, B1 ve B2, C1, C2 seviyelerinde eğitim verilmektedir. Dersler, hafta içi ve hafta sonu yapılmakta  her kur yaklaşık 8 hafta (140 saat) sürmektedir.

İZÜTEM, ikinci dil öğretiminde ortaya konan en yeni metotları takip eden tecrübeli hocaları ve bu metotlara göre oluşturulmuş kaynak kitaplar ile bütün öğrencilerine ihtiyacı olan Türkçeyi öğretir.

İZÜTEM’de görev yapan tüm öğretim görevlileri üniversitelerin Dilbilim, Türk Dili ve Edebiyatı, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Türkçe Öğretmenliği bölümleri mezunudur. Çoğu öğretim görevlimiz yüksek lisans ve doktora programlarını bitirmiş veya bunlara  devam etmektedir.

İZÜTEM’de her sınıf için bir danışman hoca atanmakta ve öğrenciler istedikleri zaman danışmanlarıyla bire bir görüşme yapabilmektedir.

İZÜTEM’de Türkçe öğretimi yüz yüze gerçekleştirilmektedir.

İZÜTEM’de tematik öğretim esastır. İZÜTEM hocaları tarafından geliştirilen ders materyalleri, temaların günlük hayatta gerekliliği ve temaların birbirleriyle ilişkileri esas alınarak oluşturulur. Böylece öğrenciler birbiriyle ilişkili kelime ve kavramları bir arada öğrenir.

İZÜTEM’de öğrenme sürecinde bilişim teknolojileri yoğun kullanılarak bilgiler öğrenciye görsel, işitsel ve yazılı olarak sunulmakta, öğrenciler, bir eğlence havasında geçen derslerde kolayca Türkçe öğrenebilmektedir.

İZÜTEM’de sosyal etkinlikler ders içi ve dışı olmak üzere iki şekilde yapılmaktadır. Ders içi etkinlikler kapsamında konuşma dersleri, deyim ve atasözü dersleri, sinema saatleri, yazı dersleri gibi farklı programlar hazırlanırken ders dışı etkinlikler olarak İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarına geziler düzenlenmekte, kahvaltılar, doğa gezileri ve piknikler yapılmaktadır.

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"