M. Emin Saraç AİHL Konferansı: Asil Geçmişten Aydınlık Geleceğe

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Başakşehir M. Emin Saraç AİHL öğrencileriyle buluştu. Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz’ın da konuk olduğu ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut,  “Asil Geçmişten Aydınlık Geleceğe” başlıklı bir konferans verdi.

“Bilimde, İlimde İleri Bir Medeniyete Sahiptik”

Konferansta milletimizin geçmişinden örnekler vererek asil geçmişimizi açıklayan ve geçmiş dönemdeki hoşgörü medeniyetini ifade eden Prof. Dr. Mehmet Bulut “Osmanlı'nın ayrılmasıyla 100 yıldır gözyaşı hâkim Ortadoğu’ya. Osmanlı himayesi zamanında ahlaki değerlerin olduğu, herkesin hoşgörü içinde yaşadığı bir toplum vardı. Bilimde, ilimde ileri bir medeniyete sahiptik. Asil geçmişten bunu kastediyoruz" dedi.

“Medeniyetimiz Bayrağı Önde Taşımıştır”

Batı toplumundan ve şu anki dönemde önde olan bir batı medeniyetinden de bahseden Mehmet Bulut “Batı birçok alanda şu an önde. Bu 200 yıllık bir durum. Bizim medeniyetimiz çok daha uzun seneler bayrağı önde taşımıştır" dedi.

“Emaneti Üstlendik ve Geleceğimiz için Üzerimize Düşeni Yapmaya Çalışıyoruz”

Yeniden bu medeniyeti ayağa kaldırmamız gerektiğinin altını çizen Rektörümüz Mehmet Bulut, “Bize yakışan, bir Müslüman’a yakışan çok çalışmaktır. Benim hissiyatım başlıkta da geçen ‘aydınlık geleceği’ Allah ömür verirse göreceğimiz yönünde. İnşallah sizler o gelecekte yaşayacaksınız. Bunun için çaba göstermeli ve bize yakışanı yapmalıyız” dedi ve “İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak bu emaneti üstlendik ve geleceğimiz için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Yılmaz’ın hediye takdimini kabul etti. Programımız hediye takdimi ardından son buldu.

M. Emin Saraç AİHL Konferansı: Asil Geçmişten Aydınlık Geleceğe

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"