“Uyumlu İnsan Âlemle Barışık İnsandır”

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin yürütücüsü olduğu “Uluslararası Mesleki Yeterlilik, Uygulamalı Girişimcilik ve Uyum Projesi” açılış dersi Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Adem Ergül’ün katılımıyla 29 Aralık Çarşamba Günü İZÜ Diller Okulunda gerçekleşti.

Program, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un selamlama konuşmalarıyla başladı. Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmalarında sosyal projelerin toplumdaki yararlarının altını çizdi. Konuşmalarının ardından açılış dersini vermek üzere sözü Dr. Adem Ergül’e bıraktı.

Dr. Adem Ergül konuşmalarına “İyi İnsan” tarifiyle başladı. Ergül: “Eğer girdiğiniz ortamı ıslah ediyorsanız ve ortamlarda aranan kişilerseniz iyi bir insansınız” dedi. Öğrencilerin bu tür projelerde aktif yer almasının önemine değinen Dr. Adem Ergül: “Sosyal projeler bu yıllarda başlar. Çevrenizden sorumlusunuz. Bu sorumluluğun farkında olmak ve farkındalık yaratmak için bu tür projelerin önemi çok büyük” dedi.

“Efendimiz sevgi ister ve sevgiyi rızık olarak görürdü”

Projenin adına da ithaf da bulunarak sosyal uyum çerçevesi çizen Dr. Ergül: “Uyumlu insan âlemle barışık insandır. Kibir ve haset varsa o insanın arkadaşlığı, sohbeti güzel değildir. Kibir, haset, kindarlık, affedememek insanın uyumlu bir kişilik sergilemesi yönünde en önemli engellerdir” dedi. Bu anlamda en önemli duygunun sevgi olduğunu belirten konuşmacımız, Peygamber Efendimiz (sav)’den örnek vererek: “Efendimiz sevgi ister ve sevgiyi rızık olarak görürdü” dedi. Bu güzel duyguların arasında merhamet ve cömertliği de sayan Dr. Adem Ergül, öncü şahsiyetlerin hep merhamet sahibi, cömert insanlar olduğunu dile getirdi.

İZÜ Sosyal Uyum Projesi Açılış Dersi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un konuşmacı Dr. Adem Ergül’e hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ardından son buldu.

“Uyumlu İnsan Âlemle Barışık İnsandır”

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"