Psikolojinin Efsane İsmi Prof. Dr. Malik Badri İZÜ’de

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut ve beraberindeki heyet geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri Malezya seyahatinde önemli temaslarda bulundu. Görüşmelerde ülkenin saygın üniversiteleri ve akademisyenleriyle temaslar kuruldu. Bu kapsamda, psikoloji alanında dünyaca ünlü bir isim olan Prof. Dr. Malik Badri ile İZÜ Psikoloji Bölümü akademik kadrosunda yer alması için el sıkışıldı.

Prof. Dr. Malik Badri İZÜ’de

‘Uluslararası Üniversite’ vizyonu ile yola çıkan ve yapılan işbirliği anlaşmalarıyla bu durumu pekiştiren İZÜ dünyaca ünlü hocaları da akademik kadrosuna katmaya devam ediyor. Son olarak psikoloji alanının en önemli akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Malik Badri ile önümüzdeki dönem için anlaşmaya varıldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut’un Malezya seyahatinde varılan mutabakat ile İZÜ Psikoloji Bölümü gelecek dönemden itibaren çok değerli bir akademisyeni daha bünyesinde barındıracak. Özellikle psikoloji bölümündeki öğrenciler dünyaca ünlü Prof. Dr. Badri’nin bilgi ve tecrübelerinden yararlanma şansı elde edecek.

Prof. Dr. Malik Badri Kimdir?

Malik Badri Beyrut’ta bulunan Amerikan Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi aldı. Doktorasını İngiltere’de bulunan Leicester University’de tamamladı. Arap ülkelerinde bulunan üniversitelerde birçok psikoloji bölümünün kurucusu oldu. Şimdi ise Malezya’da bulunan Uluslararası İslam Üniversitesi’nde psikoloji alanında hocalık yapmaktadır.

Malik Bedri

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"