Prof. Dr. Arif Ersoy Hindistan’dan Gelen Heyeti Ağırladı

Kuruluşundan bugüne uluslararası üniversite olma vizyonuyla hareket eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, bu yöndeki faaliyetlerini sürdürüyor. Üniversite bünyesinde, dünya üzerindeki önemli problemlere karşı mücadele etmek ve ortak akıl yürütmek amacıyla çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda İZÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy bugün Hindistan’dan gelen heyetle bir görüşme gerçekleştirdi.

Uluslararası Üniversite İZÜ

Asya Ortadoğu Formu Başkanı Dr. Mohammad Makram ve Hindistan Indopal Foundation (Vakfı) Genel Sekreteri M. Gauhar Iqbal’ın aralarında bulunduğu heyeti Prof. Dr. Arif Ersoy kabul etti. Görüşmede Hindistan ve tüm Asya’daki Müslümanların karşılaştıkları sorunlar konuşuldu. Özellikle son yıllarda Müslüman azınlıkların yaşadığı problemlere dikkat çekildi. Misafir kuruluş yetkilileri Ersoy’a yaptıkları çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı.

Toplantıda her iki kuruluşun yetkilileri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin lisans ve doktora alanında uluslararası öğrenci kabul etmesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak İZÜ’nün uluslararası bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Arif Ersoy, üniversitenin özellikle coğrafyamızın sorunlarıyla ilgilendiğini ve Afrika, Ortadoğu ve Asya’dan birçok öğrenciye sahip olduğunu dile getirdi.

“İslam Global Bir Olgu Haline Geldi”

Prof. Dr. Arif Ersoy yaptığı konuşmada, özelikle azınlık olarak yaşayan Müslümanların çektiği sıkıntıların çağımızın en büyük ayıbı olduğunu belirterek “İslam artık global bir olgu haline gelmiştir. Dünyanın hemen hemen her yerinde Müslümanlar yaşamakta. İslam ekonomisine karşı dünya çapında bir ilgi var. Her ne kadar belli fesat çevreler islamafobiyi destekleseler bile, dünya üzerinde uyanmış insanlar İslam’ı öğrenmeye çalışıyorlar. İslam’ın yeryüzünde barış sağlamadaki rolü üzerinde görüş alışverişinde bulunuyorlar. Bu gelişme dünya barışına yakın gelecekte önemli katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Görüşme İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy’un konuklarına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Prof. Dr. Arif Ersoy Hindistan’dan Gelen Heyeti Ağırladı

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"