Okul Öncesi Eğitim Öğrencilerinden Materyal Tasarımı Sergisi

Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin, Yrd. Doç. Dr. Hatice Vatansever Bayraktar ve Öğr. Gör. Mohammed Yousef Zadeh rehberliğinde düzenlediği Materyal Tasarımı 4 Sergisi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Sergide Okul Öncesi Öğretmenliği 2. Sınıf öğrencilerinin Yrd. Doç. Dr. Hatice Vatansever rehberliğinde Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı dersi kapsamında hazırlamış oldukları eğitici oyuncaklar, dolgu oyuncaklar, ipli kuklalar, utangaç kuklalar (sürpriz kuklalar), kostüm tasarımları ile 3. Sınıf öğrencilerinin Müzik Eğitimi 2 dersinde hazırlamış oldukları ritim araçları sergilendi.

Sergide aynı zamanda üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Öğr. Gör. Mohammad Yousef Zadeh rehberliğinde Okul Öncesi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencilerinin Üretkenlik ve Geliştirilmesi dersi kapsamında hazırladıkları okul öncesi bahçe tasarımı, model uçak yapımı, origami çalışmaları, artık malzemeler, kontrplak çalışmaları, şiir çalışmaları, portfolyo çalışmaları ile Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencilerinin Materyal Geliştirme dersi kapsamında hazırladıkları ahşap oyuncaklar, yapbozlar ziyaretçilerin izlenimine sunuldu.

“Bu Bölüm Ülkemizin En Çok İhtiyaç Duyduğu Bölümlerden Biri”

Materyal Tasarımı 4 Sergisi’nin açılışı 8 Mayıs Pazartesi günü İZÜ Eğitim Fakültesi Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Ersoy, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Özbek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güney, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Arif Kırkıç, Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mümin Yamankaradeniz, Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Latife Kabaklı Çimen ve diğer öğretim üyeleri katılım gösterdi. Prof. Dr. Mehmet Bulut açılış konuşmasında "Yaptığınız çalışmalarla gurur duydum. Ülkemizin en çok ihtiyacı olan bölümlerinden biri bu bölüm. Özellikle kendi değerlerimize göre okul öncesinden başlayarak çocuklarımızı yetiştirmek çok önemli. Çok güzel işler başaracağınıza eminin. Yolunuz açık olsun. Hepinizi tebrik ederim.” dedi.

Serginin açılışından sonra Okul Öncesi Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Hatice Vatansever Bayraktar rehberliğinde Müzik Eğitimi II dersi kapsamında öğrendiği çocuk şarkılarını flüt ve metalafon eşlinde çalarak bir koro dinletisi gerçekleştirdi. Ardından 2. sınıf öğrencileri Öğretim Teknolojisi ve Materyal Tasarımı dersinde hazırladıkları kostümlerin (arı, ayı, kuzu, baykuş, uğur böceği, kedi, tavşan, balık, palyaço, ejderha, cadı kostümlerinin) defilesini gerçekleştirdi.

Sergiyi gün içerisinde ziyaret eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ramazan Evren sergide yer alan materyalleri çok başarılı bulduğunu belirterek dersin akademisyenlerini tebrik etti.

‘Materyal Tasarımı 4 Sergisi’ne üniversitemizin birçok akademik ve idari personeli ve öğrencileri ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan müdürler de katıldı. Yıldız Teknik Üniversitesi Alan Eğitiminde Materyal Tasarımı Yarışma Sergisi 3 Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şahin Oruç Materyal Tasarımı 4 Sergisi’ni ziyaret etti ve beğenilerini dile getirdi.

Okul Öncesi Eğitim Öğrencilerinden Materyal Tasarımı Sergisi

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"