Lider Türkiye’nin Lider Gençleri İZÜ’de

Genç Gönüllüler Kulübü, İdeal Gençlik Kulübü ve Sancaktepe Belediyesi’nin organize ettiği “Lider Türkiye’nin Lider Gençlik Vizyonu” başlıklı program 18 Nisan Salı günü üniversitemizde gerçekleştirildi. Seminer 2 Salonu’nda yapılan organizasyona konuşmacı olarak Ak Parti 24. Dönem Milletvekili Muhammet Bilal Macit katıldı.

“Liderlik için Karizma Yeterli Değil”

Yoğun katılımın gerçekleştiği programda açılış konuşmaları sonrasında, hazırlanan sunum izlendi. Ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Dilek Porsuk tüm katılımcılara kısa bir eğitim verdi. Dilek Porsuk’un sunumunun bitişiyle kürsüyü Ak Parti 24. Dönem Milletvekili Muhammet Bilal Macit devraldı. Muhammet Bilal Macit konuşmasında siyaset ve iş hayatında yaşadığı tecrübelerden örnekler vererek, gençlere liderlik konusunda tavsiyeler verdi. Liderliğin yalnızca karizmadan ibaret olmadığına değinen Muhammet Bilal Macit “Liderin özü hizmet görmek değil, hizmet etmektedir. Hiçbir karizma başarıdan yoksun değildir. Aranızdan birileri lider olarak öne çıkabilir. Ama o kişinin başarısı yok ise, bu durumu sürdürülebilir kılamıyorsa, hizmet etmiyorsa o özellik bir süre sonra kaybolacaktır. Buna örnek olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı verebilirim. Gençlik Kolları’nda çalışmaya başlıyor. Ardından Belediye Başkanlığı ve Başbakanlık.” dedi. Liderlerin sanılanın aksine kolay bir hayat yaşamadığını belirten Macit, “Liderler diğerlerinden daha çok çalışırlar. İşe daha erken gelen, daha geç çıkan insanlar oluyorlar.” İfadelerini kullandı.

“Gençler Daha Cesur Davranabilir”

Gençlerin zihinsel olarak daha cesur düşünebileceğini söyleyen Muhammet Bilal Macit, bu konuya örnek olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaşadığı bir olayı anlattı.  Macit yaşadığı olayı “Meclise girdiğim ilk günlerden birinde camdan bazı komut sesleri geliyordu. Meclis kulisine indim. Orada her partiden vekiller oturuyordu. Ben de meclisin sivil bir yer olduğunu ve burayı polislerin koruması gerektiğini söyledim. Oradan bazı vekiller bana sen geleli 3 dakika oldu ama askerler 33 senedir burada dedi. Sonuç olarak askerler oradan gitti. Allah korusun 15 Temmuz gecesi orada asker olsaydı neler olurdu. Bence daha az ama’ları olan genç bir birey daha cesur olabiliyor.” diye özetledi.

“Lider Türkiye’nin Lider Gençlik Vizyonu” programı kulüp yöneticilerinin Ak Parti 24. Dönem Milletvekili Muhammet Bilal Macit’e hediye takdimi ile sona erdi. Organizasyona katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası verildi.

Lider Türkiye’nin Lider Gençleri İZÜ’de

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"