İZÜ, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi Ağırladı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ağırladı. İZÜ İşletme Yönetimi Yüksek Lisans dersinde sunum gerçekleştiren THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

“Türk Havacılık Sektörünün Gelişimi Dünyada Örnek Bir Hikâyedir”

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sunumunda Türkiye’de hava taşımacılığının gelişimi ve THY’nin kurumsal yapısına değindi. Türk havacılık sektörünün 2003 yılından itibaren hızla büyüdüğünü belirten Bilal Ekşi “Türkiye’de 2003’te 162 geniş gövdeli uçak varken şu an bu sayı 518 oldu. Toplam yolcu sayısı 30 milyondan 122 milyona çıktı. Sektörün ürettiği ciro 2.2 milyar dolarken, bu rakam 23.4 milyar dolara yükseldi. 26 olan havalimanı sayısı da 55 oldu. Türkiye’deki sivil havacılığın gelişimi dünyada örnek olarak anlatılabilecek bir hikâyedir” dedi.

İstanbul’a Dünyanın En Büyük Havalimanı

Bilal Ekşi İstanbul’da zaman içinde yeni bir havalimanı ihtiyacı doğduğunu ifade etti. Ekşi “ İstanbul için dünyanın en büyük havalimanı projesi çizildi. Yeni havalimanı 6 pistli, 150 milyon yolcu kapasiteli ve tüm dünya için bir aktarma merkezi konumunda olacak. 3. Havalimanı inşallah gelecek sene 29 Ekim’de açılacak. Şu anda yüzde 70’i tamamlandı. Sadece bu havalimanı gayrisafi milli hasılaya yüzde 4,9 civarında katkıda bulunacak” diye konuştu.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi sunumuna THY’nin kurumsal yapısı hakkında bilgiler vererek devam etti. Bilal Ekşi THY ile ilgili olarak “ Çalışmalarımızı 11 ortak şirketimiz ile birlikte yürütüyoruz. 50 bine yakın personelimiz var. THY’nin toplam cirosu 14.3 milyar dolar” ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında ortak şirketler hakkında bilgiler verdi. Ders, yüksek lisans öğrencileri ile yapılan soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"