İZÜ Örnek Duruşma Salonu Kapılarını Açıyor

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde yapılan örnek duruşma salonu 2017 - 2018 yeni eğitim ve öğretim yılında hizmete girecek. Örnek duruşma salonu, öğretim üyelerinin gözetiminde öğrenciler arasında yapılacak olan farazi dava (moot court) yarışmaları için gerekli olan mekân ihtiyacını karşılayacak. Böylece İZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri lisans eğitimi sırasında örnek bir duruşma salonu görme fırsatı yakalayacak.

Örnek duruşma salonunda, Hukuk Fakültesi öğretim üyeleri tarafından düzenlenen hukuk kliniği gibi dersler ve farazi dava yarışmaları gerçekleştirilecek. Öğrenciler, hukuk eğitimi sırasında, mesleki faaliyetlerine yönelik ilk tecrübelerini elde edebilecek.

İZÜ Hukuk Fakültesi öğrencileri aldıkları lisans eğitimi ile birlikte, hizmete girecek duruşma salonu ile örnek hukuki olaylar üzerinde çalışmalar yaparak, araştırma yeteneklerini geliştirmekte ve sözlü ifade sanatını topluluk karşısında uygulama fırsatını yakalayabilecekler.

İZÜ Örnek Duruşma Salonu Kapılarını Açıyor

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"