Bilal Erdoğan İZÜ’lü Gençlerle

Üniversitemiz Hürriyet ve Adalet Platformu’nun katkıları ile Kurucu vakfımız İlim Yayma’nın Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan’ın katılımları ile düzenlenen ‘Yeni Türkiye’de Üniversite Gençliğinin Önemi’ konulu program 11 Nisan Salı günü İSEFAM konferans salonunda gerçekleşti.

“Yükselen Bir Türkiye Var”

Program Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bulut’un açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmalarında yeni Türkiye’nin hedeflerine değinen Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Yükselen bir Türkiye var. Hem ekonomik anlamda hem de diğer birçok anlamda bölgenin öncü ülkesi konumundayız. Bu medeniyet geçmişte nasıl mazlumların yanına koştuysa yarın da bu yolda olacak,’’ dedi.

Prof. Dr. Mehmet Bulut konuşmalarının sonunda misafirimize teşekkürlerini iletti ve sözü Bilal Erdoğan’a bıraktı.

“Güçsüz Bir Parlamenter Sistemden Güçlü Bir Yasama Alanına Kavuşmak”

Konuşmasına yeni Türkiye ve referandum süreci üzerine açıklamalar ile başlayan Erdoğan, “Güçsüz bir parlamenter sistemden güçlü bir yasama alanına kavuşmak çok önemli. Darbeci zihniyetin meclisi ve anayasasından tam anlamıyla sivil bir meclis ve anayasaya kavuşacağız. Tarafsız ve bağımsız bir yargı ve yasama ile yürütmemizi daha da sağlam kılacağız” dedi.

Erdoğan dünyada ve Türkiye’deki hassas dengelerden bahsetti ve sözlerine şöyle devam etti: “İtalya bir referandum yaşadı, 2016’da bu referandum başarısız olunca İtalya’nın da geleceği belirsizleşti. Portekiz ve İrlanda’nın bankacılık sistemleri zaman zaman konuşuluyor. Belçika’da, Hollanda’da faşistlerin güçlenmesiyle siyasi sıkıntılardan konuşuluyor. Almanya’da liderlik zaafından bahsediyoruz birkaç yıldır. Merkel’in önümüzdeki seçimleri kaybetme şansı var ama şöyle bir önümüze baktığımız zaman Avrupa artık gelecek vaat eden, ilk yola çıktığında kurulmuş olan tuzaklardan uzaklaşmış bir Avrupa.”

“Türkiye Artık Bu Sistemle Daha Fazla İleri Gidemez”

Referandum sonrası da ülkenin geleceğine önemine vurgu yapan Bilal Erdoğan “Biz bu sistem sayesinde Türkiye’nin yıllardır çektiği en büyük sıkıntılardan olan iki başlılığı da sona erdiriyor ve daha istikrarlı bir yürütme sistemi sunuyoruz. Türkiye artık bu sistemle daha fazla ileri gidemez. Bize hız lazım, istikrar lazım. Bu sisteme de birileri tek adamlık diyor. Tek adamlık diyenlere şunu söylemek lazım; bu kişi seçimle geliyor, yargılanabiliyor ve herhangi bir erken seçim ihtimalinde kendisini de seçime sokmak zorunda kalıyor. Bu kişi nasıl tek adam olabilir,’’ dedi.

Özellikle son yılda Türkiye’ye olan taarruzların, saldırıların sebebi üzerinde duran Erdoğan şöyle konuştu: “Benim tahminim, benim anladığım, Avrupa kendi içindeki sorunları yönetilebilir kılmak istiyor.  Yani papanın emrinde vs. bir devlet var, ‘Seçimlerde sakın sorun çıkarmayın kendi içinizde’ diyorlar. Peki, sizce neden Batı medeniyeti ve onun güçleri, bu topraklar üzerinde bu kadar hâkim olmaya çalışmış ve neden bu topraklar üzerindeki insanları boyunduruk altında tutmaya çalışmışlar? Bugün dünyada süregiden düzen aslında kapitalist paradigma çerçevesinde kurgulanmış ve üstadın ‘tek dişi kalmış canavar’ diye tabir ettiği Batı medeniyetinin kontrolünde bir dünya düzeni ve bu dünya düzeni aslında dünyada çok büyük bir gelişmeyi başardığını iddia ediyor. Anadolu milletinin tarihindeki zulme karşı duruş ve bağımsızlık aşkı, Batı medeniyetini tehdit edebilecek bir dirayete sahip.”

Konuşması sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan Bilal Erdoğan, “Unutmayın! Çanakkale’de bu millet, bu oyunu bozmak için 200 binin üzerinde şehit verdi” diyerek gençlerle vedalaştı.

Bilal Erdoğan İZÜ’lü Gençlerle

"Kent İçinde Bir Kampüs Üniversitesi"