Öğrencilerimizin Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklenecek


TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı 2019 yılı 2. dönem değerlendirme sonuçları açıklandı. 

Değerlendirme sonucunda Gıda Mühendisliği son sınıf öğrencilerimizden Sebahat Şişman ve Büşra Yağcı’nın ‘Bir Atık Olarak Bayat Ekmekten Protein İzolasyonu ve Protein İçeriği Zayif Un Karışımlarında Kullanılabilirliğinin Araştırılması’ konulu projeleri ile Hatice Eraslan ve Jana Wehbeh’in ‘Keçiboynuzu Unu ve Nohut Unu Kullanılarak Eksi Maya Eldesi ve Ekmek Kalitesi Uzerine Etkileri’ konulu projeleri desteklenmeye layık görüldü.

Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr Üyesi Ertan ERMİŞ’in danışmanlığında yürütecekleri projede, ülkemizde önemli miktarlarda ortaya çıkan bayat ekmek atıklarından endüstriyel olarak kullanılabilir protein izolatı eldesi ve yine ülkemizde önemli miktarlarda üretilen keçiboynuzu ve nohut ham maddelerinden sağlık üzerinde olumlu etkileri olan ve katma değeri yüksek toz formda ekşi hamur mayası eldesi hedeflenmektedir.