İZÜ, Rusya’nın Önde Gelen Üniversiteleri ile Anlaşmalar İmzaladı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi uluslararası alanda dünyanın önemli üniversiteleri ile yaptığı anlaşmalara yenilerini eklemeye devam ediyor. Üniversite adına görüşmeleri sürdüren Rektör Prof. Dr. Mehmet Bulut, Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika’dan sonra Rusya’daki üniversiteler ile İZÜ öğrencilerine yeni imkânlar sağlayacak akademik iş birliği anlaşmalarına imza attı.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut Rusya’daki ilk ziyaretini başkent Moskova’da bulunan Russian State Social Üniversitesi’ne yaptı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Natalia Pochinok ile bir araya gelerek çeşitli alanlarda iş birliğini öngören bir anlaşma imzaladı.

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin uluslararasılaşma sürecinde önemli adımlar atılan bu süreçte Moskova’da 60. eğitim yılını kutlayan RUDN Üniversitesi’ni ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet Bulut, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Vladamir Mikhailovitch ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonunda iki üniversite arasında birçok alanda ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Prof. Dr. Mehmet Bulut’un Rusya seyahatinin bir sonraki durağı Rusya Bilimler Akademisi (Institute of Oriental Studies) oldu. Akademide  gerçekleştirdiği “Trade, Finance, Waqfs and their Implications in the Ottoman Civilization” konulu sunumun ardından Enstitü Direktörü Prof. Dr. Valery P. Androsov ve yardımcısı Dr. Alikber K. Alikberov ile görüştü. Görüşmede İZÜ ile Rusya Bilimler Akademisi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar konuşuldu.

Rusya’nın Kazan bölgesinde 20 yıllık eğitim geçmişine sahip olan İslam Üniversitesi’nde Rektör Prof. Dr. Rafik Mukhametshin ile bir görüştürme gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Bulut,  kurumlar arasında iş birliğini öngören bir anlaşma imzaladı. Ardından “Osmanlı Vakıf Medeniyeti” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Ziyaretinin son bölümünde St. Petersburg bölgesindeki üniversiteleri ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet Bulut ilk olarak State University of Industrial Technologies & Design ile karışlıklı iş birliği geliştirme konusunda anlaşma imzaladı. Ardından sadece lisansüstü eğitim veren European University’de Osmanlı medeniyeti ve vakıf sistemi konulu bir tebliğ sundu. Burada üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Valdim Volkov ile yapılan görüşme sonrasında akademik iş birliği geliştirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, Petersburg’da 18. yüzyılda kurulan, başta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin olmak üzere çok sayıda önemli mezunu olan, modern Rus edebiyatının kurucusu olarak kabul edilen Aleksandr Puşkin’in hocalık yaptığı Saint Petersburg Üniversitesi’ni ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonunda İZÜ ve Saint Petersburg Devlet Üniversitesi arasında karşılıklı akademik iş birliği geliştirme konusunda anlaşma sağlandı.

EKY-Ai0XsAEjY0Q EKY-Ah-XkAclsqR EKSG3QIWsAAMW-- EKPP2yeWoAAt1IM EKkNZDqX0AAI_8m EKkNZDmWoAEw4fU EKkn7GpXsAAW9VC EKkLThgXUAAmOgc EKkLThdXsAAmti5