İZÜ'de Hafta Biterken (14-18 Ekim, 2019)

İZÜ’lü Sporcu Selenay Kök Dünya Üçüncüsü Oldu

Dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda sporcunun katıldığı 3. CMAS-TSSF “Kaş Başka” Outdoor Serbest Dalış Dünya Kupası ve Serbest Dalış Deniz Bireysel Türkiye Şampiyonası büyük bir heyecana sahne oldu. Antalya’nın Kaş ilçesinde 2-5 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda ülkemizi temsil eden İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyoloji Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Selinay Kök üçüncü olarak büyük bir başarıya imza attı.

3. Uluslararası İslam Dünyası Konferansı Düzenlendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi (CIGA), 13-15 Ekim 2019 tarihleri arasında Uluslararası İslam Dünyası Konferansı’na ev sahipliği yaptı. İZÜ Halkalı Kampüsünde bulunan İSEFAM Abdullah Tivnikli Salonu’nda gerçekleşen konferansta üç gün boyunca çoğunluğu Müslüman olan ülkelerdeki demokratikleşme süreci başta olmak üzere birçok önemli sorun tartışıldı. Konferansa dünyanın önemli üniversitelerinden dünyaca ünlü akademisyenler konuşmacı olarak katıldı.

İZÜ Öğrencilerine TUBİTAK’tan Ödül

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında İZÜ’lü öğrenciler ödüle layık görüldü. Yarışmaya “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” başlıklı kategoride katılan Sosyal Hizmet Bölümü öğrencilerimiz Nurşen Yılmaz, Rumeysa İnce ve Nezahat Beyza Yurtseven birincilik ödülünü kazandı.

İZÜ, Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Paneline Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Helal Gıda ve Sağlıklı Beslenme Paneli’ne ev sahipliği yaptı. “16 Ekim Dünya Gıda Günü” vesilesiyle düzenlenen programa konuşmacı olarak Prof. Dr. Kürşat Türkdoğan, Prof. Dr. Fatih Gültekin, Prof. Dr. Mustafa Tayar katıldı. İSEFAM Abdullah Tivnikli Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe özellikle Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak İZÜ’ye Konuk Oldu

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Konferansları kapsamında Rekabet Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak İZÜ’nün konuğu oldu. Prof. Dr. Ömer Torlak programda "Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabetin Dönüşümü" başlıklı bir sunum yaptı.

HB-INS