İZÜ, 3. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zeka Konferansı’na Ev Sahipliği Yaptı

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 22-23 Aralık 2019 tarihleri arasında iki gün süren 3. Akdeniz Örüntü Tanıma ve Yapay Zeka Konferansı’na ev sahipliği yaptı. Konferans, Uluslararası Örüntü Tanıma Derneği (IAPR) tarafından desteklendi.

Konferansta, örüntü tanıma ve yapay zeka konusunda farklı alanlarındaki son gelişmelere değerlendirildi. Programda, İstatistiksel Analiz, Makine Öğrenmesi, Bilgisayarla Görme, Uzaktan Algılama ile Örüntü Tanıma ve Yapay Zeka gibi başlıklarda yapılan tartışmalara yapıldı.

Dünyanın farklı yerlerinden konferansa katılan araştırmacılar, araştırmalarını ve katkılarını katılımcılarla paylaştı. Konferansın açılış konuşmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Bülent Bayram ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Dursun Zafer yaptı.

Konferansa gönderilen tüm bildiriler, Springer altında Bilgisayar ve Bilgi Bilimlerinde İletişim dergisinin 1144. sayısında yayınlandı.